6 september 2015
18:00

S Wanderers IKF

Referat: Västerhaninge IF - S Wanderers IKF

Seger med uddamålet i en match som får betecknas som en "sexpoängsmatch" starkt mycket starkt av Västerhaninge.
Det var blött, kallt, blåsigt och riktigt halt på Hanvedens fina naturgräs.
Västerhaninge tog kommandot direkt och redan i den 7:e minuten serverar Ibbe bollen till Cansu som mycket behärskat curlar in bollen med vänsterfoten via stolpen i mål.
Då tänkte nog många att det här blir en enkel resa, istället kommer kvitteringen omgående. Hörna för Santiago, kort sådan, räkne fel i Västerhaninge och en Santiago spelare får enkelt skjuta in kvitteringen. Västerhaninge har därefter flera öppna chanser att öka på sin ledning men om det inte var Västerhaninges oförmåga att träffa mål så räddade Santiagos mycket duktige målvakt bollen. 1-1 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek Västerhaninge har nu vinden i ryggen. Spelet hårdnar till. I den 53:e ytterzonsfrispark av Nille på den bortre ytan kommer Tufan och kan knoppa in 2-1. Återigen känns det som att det är klart, speciellt då Santiago drar på sig en utvisning. En dansk skalle helt enkelt som renderar i rött kort. I den 70:e rullar Santiago fullständigt upp Västerhaninges vänsterförsvar. Broderar sig fram med en touch spel, friläge, bollen stolpe in till höger om Thomas. Fotbollsgodis samtidigt som man kan vara kritisk till försvarsspelet men det skulle komma mer fotbollsgodis.

I den 77:e Firat spelar upp till Ibbe som driver förbi två Santiago mittfältare som gör allt för att stoppa honom. Ibbe kommer förbi, bensaxarna hamnar i luften. Ibbe fortsätter mot backlinjen och lurar upp dom på läktaren innan han trycker bollen stenhårt upp i nättaket. Så vackert :-) 3-2 vilket också skulle bli slutresultat.

En riktig kämpaseger mot ett svårspelat Santiago. Visst siffrorna borde ha blivit lite större men tre poäng är tre poäng.